ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
  • Αρχική
  • Καστοριά
    • ΑγροτικάΑγροτικά
    • Άργος Ορεστικό
    • Γούνα
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις
    • Επιστολές αναγνωστών
    • Νεστόριο
  • Δυτ. Μακεδονία
    • Αστυνομικά δελτία
    • Γρεβενά
    • Κοζάνη
    • Περιβάλλον
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Ειδήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Καιρός
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Καστοριά
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Ειδήσεις
  • Εκδηλώσεις
Πέμπτη, Ιούν 18, 2026
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
Αλλαγή Μεγέθους ΓραμματοσειράςAa
Search
  • Αρχική
  • Καστοριά
    • ΑγροτικάΑγροτικά
    • Άργος Ορεστικό
    • Γούνα
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις
    • Επιστολές αναγνωστών
    • Νεστόριο
  • Δυτ. Μακεδονία
    • Αστυνομικά δελτία
    • Γρεβενά
    • Κοζάνη
    • Περιβάλλον
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Ειδήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Καιρός
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
  • Αθλητικά
Ακολουθήστε ΜΑΣ
Κόσμος

Λίβανος: Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Βηρυτό και Τύρο – Σκοτώσαμε δύο διοικητές της Χεζμπολάχ, λέει το Ισραήλ

Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου, 2024 6:20 πμ
Καστοριανή Εστία
Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κοινοποίηση

Mεγάλες καταστροφές και απώλειες στο Λίβανο συνεχίζουν να προκαλούν επιθέσεις του Ισραήλ, με τη Χεζμπολάχ να αποφεύγει τη δημόσια ενημέρωση. Ο κίνδυνος κλιμάκωσης παραμένει, ενώ εκατοντάδες οικογένειες προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής του, Χοσέιν Άχμεντ Ισμαήλ, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν τις προηγούμενες ώρες.

«Μαζί τους εξοντώθηκαν και άλλοι διοικητές της Χεζμπολάχ και τρομοκράτες», αναφέρει ενημέρωση των IDF στην πλατφόρμα Telegram.

Η Χεζμπολάχ πάντως αρνήθηκε το Σάββατο ότι υπάρχουν αποθήκες όπλων ή πύραυλοι σε κτίρια που χτυπήθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στα προάστια της Βηρυτού, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο ΜΜΕ της ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου.

«Εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά από χτυπήματα στην περιοχή των νότιων προαστίων της Βηρυτού», ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η λιβανέζικη τηλεόραση έδειξε νέφη καπνού να υψώνονται από πολλές τοποθεσίες στην περιοχή.

Η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο είπε ότι η μεγάλη επίθεση του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού αντιπροσωπεύει μια «επικίνδυνη κλιμάκωση που αλλάζει το παιχνίδι» που «θα επιφέρει στον δράστη την κατάλληλη τιμωρία».

Παράλληλα, η επικοινωνία με την ηγεσία της Χεζμπολάχ είναι αδύνατη μετά το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφερε πηγή από το λιβανέζικο κίνημα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

 

Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα νότια προάστια

Ασφυκτικά γεμάτα αυτοκίνητα εγκαταλείπουν τα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς εκατοντάδες οικογένειες σπεύδουν να απομακρυνθούν από την περιοχή που σφυροκοπείται τις τελευταίες ώρες από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη.

Στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, πολλοί κάτοικοι έμοιαζαν σαστισμένοι. «Ήμασταν στο σπίτι όταν έγινε η προειδοποίηση για εκκένωση. Πήραμε τις ταυτότητες, τα υπάρχοντά μας και βγήκαμε έξω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ραντουάν Μεσαλάμ, πρόσφυγας από τη Συρία. Αυτός ο πατέρας έξι παιδιών, ηλικίας 3-17 ετών, λέει ότι δεν έχει «πού να πάει» αφού δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) προανήγγειλε ότι θα βομβάρδιζε τρεις αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ που κρύβονταν στα υπόγεια κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ έχει διαψεύσει πως αποθηκεύει όπλα σε συγκροτήματα κατοικιών.

Ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για το αραβόφωνο κοινό, δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) χάρτη που έδειχνε την τοποθεσία των τριών κτιρίων που αποτελούσαν στόχους, καλώντας τους περίοικους σε ακτίνα 500 μέτρων να εγκαταλείψουν την περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα, ισχυρές εκρήξεις συγκλόνιζαν τη συγκεκριμένη συνοικία.

Τρία συγκεκριμένα κτίρια στη νότια Βηρυτό έχουν βάλει στο στόχαστρο οι IDF που θέλουν να διασφαλίσουν ότι η Χεζμπολάχ θα χάσει οριστικά κάθε δυνατότητα να επιτεθεί σε ισραηλινά πλοία.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι το «μακρύ χέρι του Ισραήλ» μπορεί να φτάσει στους «τύραννους της Τεχεράνης» οπουδήποτε στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 76 τραυματίστηκαν στην πυκνοκατοικημένη περιοχή, προσθέτοντας ότι πρόκειται για προσωρινό απολογισμό.

«Τα διαδοχικά πλήγματα του ισραηλινού εχθρού στο Χάρετ Χρέικ στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε προκαταρκτικό απολογισμό, σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν 76, εκ των οποίων… 15 χρειάστηκαν νοσηλεία», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου. Το χτύπημα προκάλεσε περίπου 300 νεκρούς, αναφέρουν από την πλευρά του Ισραήλ.

Τα ισραηλινά χτυπήματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου είχαν στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Ο ισραηλινός στρατός ελέγχει αν χτυπήθηκε ή όχι, ανέφερε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος ισραηλινή πηγή.

Πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ είπε ότι ο Χασάν Νασράλα ήταν «καλά» μετά τα χτυπήματα. «Ο Σαγιέντ Νασράλα είναι καλά», είπε η πηγή, μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

πηγή: topontiki.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΒηρυτόςβομβαρδισμοίΙσραήλΛιβανόςΤύρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κόσμος

Ο Έλον Μασκ έγινε πατέρας για 14η φορά και έδωσε στον γιο του ελληνικό όνομα

1 Λεπτά Ανάγνωσης
Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ‑ Η στιγμή που χτυπάει ο Εγκέλαδος

2 Λεπτά Ανάγνωσης
Κόσμος

Σεισμός στην Μιανμάρ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα με 144 νεκρούς και 732 τραυματίες – Οι αριθμοί θα αυξηθούν, λέει ο στρατιωτικός ηγέτης

0 Λεπτά Ανάγνωσης
Κόσμος

Viral βίντεο: Πήγαν σε επίσημο δείπνο με τον Τραμπ και ο Μασκ… έπαιζε με τα μαχαιροπίρουνα

1 Λεπτά Ανάγνωσης
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Ταυτότητα Ιστοσελίδας

Όροι χρήσης

Αναζήτηση

Ταυτότητα Ιστοσελίδας

Επωνυμία: ΖΙΩΓΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Ατομική Επιχείρηση

Τίτλος: kastorianiestia.gr

ΑΦΜ: 103040910 ΔΟΥ: Καστοριάς

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. Γραφείου: 2467027935 | Κιν. 6937229370 | email: kasestia@otenet.gr

Δ/νση: Αμύντα 2 52100 Καστοριά

Διευθ. Σύνταξης: Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος, Διευθυντής και Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name): Ζιώγα Γ. Στυλιανή

* Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το περιεχόμενο της σελίδας συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, κειμένων, βίντεο κλπ αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
Η αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραχωρούνται τα πνευματικά δικαιώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους χρήσης του ιστοτόπου θα βρείτε εδώ

Welcome Back!

Sign in to your account

Όνομα χρήστη ή Διεύθυνση Email
Κωδικός πρόσβασης

Χάσατε τον κωδικό σας;