ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
  • Αρχική
  • Καστοριά
    • ΑγροτικάΑγροτικά
    • Άργος Ορεστικό
    • Γούνα
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις
    • Επιστολές αναγνωστών
    • Νεστόριο
  • Δυτ. Μακεδονία
    • Αστυνομικά δελτία
    • Γρεβενά
    • Κοζάνη
    • Περιβάλλον
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Ειδήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Καιρός
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Καστοριά
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Ειδήσεις
  • Εκδηλώσεις
Παρασκευή, Ιούν 19, 2026
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
Αλλαγή Μεγέθους ΓραμματοσειράςAa
Search
  • Αρχική
  • Καστοριά
    • ΑγροτικάΑγροτικά
    • Άργος Ορεστικό
    • Γούνα
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις
    • Επιστολές αναγνωστών
    • Νεστόριο
  • Δυτ. Μακεδονία
    • Αστυνομικά δελτία
    • Γρεβενά
    • Κοζάνη
    • Περιβάλλον
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Ειδήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Καιρός
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
  • Αθλητικά
Ακολουθήστε ΜΑΣ
ΕλλάδαΚαιρός

Καιρός – Κυριακή: Σκόνη, τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Τελευταία ενημέρωση: 19 Μαΐου, 2024 8:10 πμ
Καστοριανή Εστία
Δημοσιεύτηκε: 19 Μαΐου, 2024
Κοινοποίηση

Την Κυριακή αναμένονται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια, πρόσκαιρους όβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς, στην Κρήτη τοπικά τους 32 και κατά τόπους στα δυτικά τους 33 βαθμούς.

Στην Αττική ,αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά του νομού τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη,νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρους όβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 14 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη,  αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 και στο εσωτερικό της Κρήτης τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα 

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και κατά τόπους στα δυτικά και τα νότια τους 32 με 33 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 29 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕλλάδαΚοινωνία

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Ιανουαρίου

2 Λεπτά Ανάγνωσης
ΕλλάδαΚοινωνία

22 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

1 Λεπτά Ανάγνωσης
ΕλλάδαΚαιρός

Καιρός: Βροχές και χιόνια στα ορεινά την Πέμπτη

5 Λεπτά Ανάγνωσης
ΕλλάδαΟικονομία

Κίνδυνος για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λίγο πριν το Πάσχα

2 Λεπτά Ανάγνωσης
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Ταυτότητα Ιστοσελίδας

Όροι χρήσης

Αναζήτηση

Ταυτότητα Ιστοσελίδας

Επωνυμία: ΖΙΩΓΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Ατομική Επιχείρηση

Τίτλος: kastorianiestia.gr

ΑΦΜ: 103040910 ΔΟΥ: Καστοριάς

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. Γραφείου: 2467027935 | Κιν. 6937229370 | email: kasestia@otenet.gr

Δ/νση: Αμύντα 2 52100 Καστοριά

Διευθ. Σύνταξης: Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος, Διευθυντής και Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name): Ζιώγα Γ. Στυλιανή

* Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το περιεχόμενο της σελίδας συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, κειμένων, βίντεο κλπ αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
Η αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραχωρούνται τα πνευματικά δικαιώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους χρήσης του ιστοτόπου θα βρείτε εδώ

Welcome Back!

Sign in to your account

Όνομα χρήστη ή Διεύθυνση Email
Κωδικός πρόσβασης

Χάσατε τον κωδικό σας;