ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
  • Αρχική
  • Καστοριά
    • ΑγροτικάΑγροτικά
    • Άργος Ορεστικό
    • Γούνα
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις
    • Επιστολές αναγνωστών
    • Νεστόριο
  • Δυτ. Μακεδονία
    • Αστυνομικά δελτία
    • Γρεβενά
    • Κοζάνη
    • Περιβάλλον
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Ειδήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Καιρός
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Καστοριά
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Ειδήσεις
  • Εκδηλώσεις
Πέμπτη, Ιούν 18, 2026
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
Αλλαγή Μεγέθους ΓραμματοσειράςAa
Search
  • Αρχική
  • Καστοριά
    • ΑγροτικάΑγροτικά
    • Άργος Ορεστικό
    • Γούνα
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις
    • Επιστολές αναγνωστών
    • Νεστόριο
  • Δυτ. Μακεδονία
    • Αστυνομικά δελτία
    • Γρεβενά
    • Κοζάνη
    • Περιβάλλον
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Ειδήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Καιρός
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
  • Αθλητικά
Ακολουθήστε ΜΑΣ
ΕιδήσειςΕλλάδα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βίντεο-ντοκουμέντο με την ανάφλεξη του επιβατικού τρένου και αποκάλυψη «βόμβα» για χαμένο βαγόνι

Τελευταία ενημέρωση: 9 Μαρτίου, 2024 9:16 μμ
Καστοριανή Εστία
Δημοσιεύτηκε: 9 Μαρτίου, 2024
Κοινοποίηση
Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο περιλαμβάνεται στην συμπληρωματική έκθεση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων.

Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο περιλαμβάνεται στην συμπληρωματική έκθεση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων.

Το νέο αυτό ντοκουμέντο, το οποίο παραδόθηκε στον ανακριτή Λάρισας, αποτυπώνει σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, «κάτι να σπάει στην εμπορική αμαξοστοιχία, ελευθερώνοντας το αέριο νέφος».

Στο βίντεο φαίνεται η εμπορική αμαξοστοιχία να κινείται προς το τούνελ, ενώ η επιβατική, αν και έχει εκτροχιαστεί συνεχίζει να κινείται και εισερχόμενη στην πυρόσφαιρα αναφλέγεται.

Εξηγώντας ο κ. Κοκοτσάκης μιλώντας στο OPEN σημειώνει πως «εφόσον έχουμε εκρηκτικό μείγμα στον αέρα, έχουμε και φωτιά και χρειάζονται περίπου 1,2 δευτερόλεπτα για να συμβεί το μοιραίο».

 

Εν τω μεταξύ οι αποκαλύψεις για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς συνεχίζονται, καθώς ένα ακόμα στοιχείο «βόμβα» είδε το φως της δημοσιότητας ένα χρόνο μετά.

Σύμφωνα με το Star, σε συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, η οποία κατατέθηκε στον εφέτη ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση, δύο από τους συγγενείς, οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, αποκαλύπτεται ότι «αγνοείται» ένα από τα βαγόνια της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Όπως αναφέρει η έκθεση του πραγματογνώμονα, η εμπορική αμαξοστοιχία αποτελούνταν από 14 βαγόνια, όχι 13 όπως αναφέρθηκε αρχικά. Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι πού βρίσκεται αυτό το βαγόνι και γιατί δεν εντοπίστηκε αμέσως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εν λόγω βαγόνι βρισκόταν μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κλειστού τύπου.

Αναφέρεται επίσης ότι είχε διαλυθεί από την έκρηξη.

Η ανακάλυψη αυτή προσθέτει νέα ερωτήματα στην υπόθεση, όπως αν υπάρχει πράγματι ένα ακόμα βαγόνι που λείπει και γιατί δεν αναφέρθηκε αρχικά. Επιπλέον, τί ήταν το φορτίο αυτού του βαγονιού;

Τα νέα στοιχεία, όπως το εξαφανισμένο βαγόνι και η ύπαρξη ξυλόλιου, είναι τα στοιχεία που εξετάζονται πιο προσεκτικά.

Όσον αφορά το ξυλόλιο, φαίνεται ότι αυτό είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε, και όχι το έλαιο σιλικόνης.

Οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς και να διερευνηθεί η έλλειψη Εθνικών Κανόνων Ασφαλείας που θα έπρεπε να ίσχυαν από το 2019, αλλά που δεν εφαρμόστηκαν.

 dnews.gr
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βίντεοσύγκρουση τρένωνΤέμπη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕλλάδαΚαιρός

Ο καιρός την Πέμπτη

6 Λεπτά Ανάγνωσης
ΕιδήσειςΕλλάδα

Κέντρο Βρεφών Μητέρα: Η τραγική ιστορία που κρύβει η κινηματογραφική απαγωγή 4 παιδιών

5 Λεπτά Ανάγνωσης
ΕλλάδαΚαιρός

Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη

6 Λεπτά Ανάγνωσης
ΕλλάδαΟικονομία

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 10 Ιανουαρίου

1 Λεπτά Ανάγνωσης
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Ταυτότητα Ιστοσελίδας

Όροι χρήσης

Αναζήτηση

Ταυτότητα Ιστοσελίδας

Επωνυμία: ΖΙΩΓΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Ατομική Επιχείρηση

Τίτλος: kastorianiestia.gr

ΑΦΜ: 103040910 ΔΟΥ: Καστοριάς

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. Γραφείου: 2467027935 | Κιν. 6937229370 | email: kasestia@otenet.gr

Δ/νση: Αμύντα 2 52100 Καστοριά

Διευθ. Σύνταξης: Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος, Διευθυντής και Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name): Ζιώγα Γ. Στυλιανή

* Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το περιεχόμενο της σελίδας συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, κειμένων, βίντεο κλπ αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
Η αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραχωρούνται τα πνευματικά δικαιώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους χρήσης του ιστοτόπου θα βρείτε εδώ

Welcome Back!

Sign in to your account

Όνομα χρήστη ή Διεύθυνση Email
Κωδικός πρόσβασης

Χάσατε τον κωδικό σας;