Βέλγιο: Λουκέτο στο εργοστάσιο της Kinder μετά τη μόλυνση με σαλμονέλα

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα αποδοκιμάζοντας “τις ελλιπείς πληροφορίες” που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

Επειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία δίνει επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Είχαν αποσυρθεί πέντε είδη kinder

Μετά τον εντοπισμό 21 λοιμώξεων από το βακτήριο της σαλμονέλας, κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας μετά την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder, η εταιρεία που τα εισάγει στη Γαλλία ανακοίνωσε την απόσυρση πέντε ειδών τής εν λόγω σοκολάτας.

Οι σοκολάτες αυτές είχαν παρασκευαστεί και εισαχθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα φαινόμενα έχουν ήδη παρατηρηθεί, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμενο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες ημέρες, ιδίως ενόψει του καθολικού Πάσχα, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους τις έχουν καταναλώσει να λαμβάνουν μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθούν οι μεταδόσεις.

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό.

Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων.

Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

topontiki.gr