Συνταγή για αφράτους λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη – Φτιάχνονται στο φούρνο

Οι λουκουμάδες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της χώρας μας που όλοι αγαπάμε! Οι λίγο και περισσότερο παλιότεροι τρώγαμε μικροί λουκουμάδες στην παραλία και είχαμε συνδέσει το γλυκό με τα όμορφα καλοκαίρια των 90s και την ανεμελιά που είχαν.

Αν αγαπάτε τους λουκουμάδες ή αν απλά θέλετε τα σαββατοκύριακα να φάτε όλοι μαζί κάτι διαφορετικό, χωρίς όμως να είναι ανθυγιεινό και γεμάτο ζάχαρη, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για εύκολους και υγιεινούς λουκουμάδες παραλίας. Η συνταγή δίνει 6 μεσαίους λουκουμάδες.

Υλικά

1 ώριμη μπανάνα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC.

2. Βουτυρώνουμε μια θήκη με 6 θέσεις για donut.

3. Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε.

5. Ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

6. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ.

7. Γεμίζουμε με το μείγμα μας τις φόρμες για donut.

8. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα.

Γαρνίρισμα

Μπορείτε να γαρνίρετε τους λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας, με ταχίνι – κακάο, βρώμη, κορν φλέικς, ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: themamagers.gr