ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Έκθεση Έρευνας και Επιχειρηματικότητας – r2bKastoria (www.r2bkastoria.gr) στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ 9 και 10 Οκτωβρίου 2021

Η Έκθεση Έρευνας και Επιχειρηματικότητας – r2bKastoria αποτελεί συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Καστοριάς και του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στην Καστοριά (Αίθουσες Ξενοδοχείου LIMNEON RESORT & SPA) με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλωνστις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021.

Η έκθεση r2bkastoria  στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση Προϊόντων καινοτόμων ιδεών
  • Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς
  • Παράλληλες Εκδηλώσεις/ Workshops σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με τη διαχείριση της γνώσης, την ανάπτυξη καινοτομίας, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων και καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της καινοτομίας.

Στην Έκθεση r2bKastoria συμμετέχουν ως εκθέτες:

  • Ερευνητικές ομάδες που παρουσιάζουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά.
  • Παραγωγικοί φορείς αντίστοιχα, που παρουσιάζουν προκλήσεις και προβληματισμούς για να συζητηθούν με τους ερευνητές και να διερευνηθούν δυνατότητες επιλύσεων.

Την Έκθεση Έρευνας και Επιχειρηματικότητας – r2bKastoria μπορούν να επισκεφτούν:

  • ερευνητές
  • φοιτητές
  • μαθητές
  • υπεύθυνοι ερευνητικών εργαστηρίων και spin off εταιριών
  • επιχειρηματίες
  • εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων
  • επενδυτές και εκπρόσωποι ή στελέχη επενδυτικών ομίλων.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Β2Β Συναντήσεις

  1. Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 από τις 11:00 – 17:00 οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα, προιόντα, υπηρεσίες στην αίθουσα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης.
  2. Η Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης έχει καλέσει πάνω από 30 επενδυτές καινοτομίας τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Σε περίπτωση που προκύψουν ανάγκες για Β2Β συναντήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Υπεύθυνη επικοινωνίας θα σας ενημερώσει για το χώρο και την ώρα πραγματοποίησης αυτών.

Σεμινάριο Καινοτομίας για start ups

 Προηγμένη πρακτική διαχείρισης καινοτομιών

με τον Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο

ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 14:30 – 15:30

Η ομιλία του Δρ Φώτη Φιλιππόπουλου την οποία έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες, με το γνώριμο καταιγιστικό του ρυθμό, θα περιέχει ένα σημαντικό αριθμό κρίσιμων γνώσεων, καθώς και έννοιες και πρακτικές από παγκόσμια οπτική γωνία, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προκλήσεων στην ανάπτυξη και διαχείριση επιτυχημένης τεχνολογικής και προϊοντικής στρατηγικής, ενόψει μεταβαλλόμενων αγορών, τεχνολογιών και ζήτησης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους τρόπους διασύνδεσης των τεχνολογιών και προϊόντων με την επιχειρηματική στρατηγική και την έρευνα και το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα σχετικό με την εποχή της πληροφορίας και την παγκόσμια οικονομία. Ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:

  • Tην αποκωδικοποίηση της έννοιας της καινοτομίας ως όρο, έννοια και πρακτική
  • Tη διασύνδεση των επαγωγικών μεθόδων και της παραγωγικής συλλογιστικής στην επιστημονική διαδικασία πίσω από τη διαχείριση
    των καινοτομιών
  • Tις διαφορές μεταξύ μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας (SME) και επιχειρηματικότητας καθοδηγούμενης από την καινοτομία (IDE)
  • Εξελιγμένες μεθόδους έρευνας και τα στάδια της
  • Tην παράδοξη πρόκληση του Δυϊσμού
  • Tη δυναμική της τεχνολογικής αλλαγής και τον εντοπισμό ευκαιριών στις ασυνέχειες
  • Τεχνολογική χαρτογράφηση και δημιουργία ισχυρής αρχιτεκτονικής προϊόντων
  • Εισαγωγή στην ανάπτυξη επιτυχημένης τεχνολογικής στρατηγικής και τη διαχείριση καινοτομιών και ανάπτυξη αγορών
  • Πως κάποιες από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον κόσμο ανακαλύπτουν νέες πηγές κερδοφορίας και αλλάζουν τους
    όρους του παιχνιδιού

Με τα δεδομένα στο παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό να μεταβάλλονται συνεχώς και ειδικά ενόψει του Covid-19 οι προκλήσεις για τα στελέχη και τις επιχειρήσεις συνεχώς εντείνονται. Όλες οι ανωτέρω κρίσιμες έννοιες, αποδεδειγμένες θεωρίες, πρακτικές και στρατηγικές που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους τρόπους επιβίωσης των επιχειρήσεων από τις υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζουν. Εταιρείες όλων των τύπων θα πρέπει να μετασχηματιστούν και να καινοτομήσουν σε ένα νέο ευρύ πεδίο για να κερδίσουν τη μάχη της σχετικότητας.

Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ειδικός εταιρικής καινοτομίας με επαγγελματικό αποτύπωμα σε 15 χώρες, σε 5 ηπείρους και βραβευμένος στις Βρυξέλλες, με έπαινο για Καλύτερη Παροχή Έρευνας και Πληροφόρησης στα Ευρωπαϊκά Βραβεία European Association Awards 2017. Επίσης, είναι εξωτερικός εμπειρογνώμονας για την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισκέπτης καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ και διδάσκων στο μάθημα – Βιομηχανικές Δεξιότητες – στη διδακτορική σχολή του Politecnico di Milano. Κατέχει Διδακτορικό (Business – Research, PhD) από το University of Greenwich στο Λονδίνο και είναι εκπαιδευμένος στη Στρατηγική και Καινοτομία καθώς επίσης και πιστοποιημένος διδάσκων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από το ΜΙΤ. Έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τις ομιλίες του σε κορυφαία διεθνή φόρουμ και κλαδικές συνόδους κορυφής όπως ενδεικτικά στο International Summit of Cooperatives 2016 στην Πόλη του Κεμπέκ, το World Credit Union Conference 2017 στη Βιέννη και το Asian Leadership Conference (ALC 2021) στη Σεούλ.