Προειδοποίηση για έξαρση σεισμών: Οι τρεις περιοχές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποίηση για έξαρση σεισμών στη χώρα μας.

Με αφορμή τη σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την

Κυριακή ανοιχτά της Κύθνου, ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Action 24, σημειώνοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε σεισμική ύφεση, κάτι που σημαίνει ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.

Ποιες περιοχές διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Αναφορικά με τις περιοχές που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή αναφορικά με έξαρση των σεισμών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πώς είναι οι εξής: το Κεντρικό Ιόνιο, το τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά, ο Κορινθιακός και το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο στα Δωδεκάνησα.

Ο γνωστός σεισμολόγος στάθηκε περισσότερο στην περίπτωση του Κορινθιακού Κόλπου: «Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό τον Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981 αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς».

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε το εξής: «Η μεγάλη αξία έγκειται στο να προλαμβάνουμε, να τηρείται με ευλάβεια ο αντισεισμικός κανονισμός, να προχωρήσουμε σε ελέγχους».

dnews.gr