Παραδοσιακοί πρασοκεφτέδες Καστοριάς | Καστοριανή Εστία

Πρασοκεφτέδες Καστοριάς

Πρασοκεφτέδες ΚαστοριάςΣυστατικά

1 με 1,5 κιλό πράσα
1 μεγάλο ματσάκι σέλινο


1 ποτήρι λάδι περίπου
3 με 4 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες
λίγη σάλτσα pummaro
αλάτι και πιπέρι
νερό όσο χρειασθεί

Για τα κεφτεδάκια:

700 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γραμ. ψωμί μπαγιάτικο
1 αβγό
3 κουταλιές σούπας λάδι
3 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
3 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μανταϊνό
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

1.Πλένουμε καλά τα πράσα και το σέλινο και τα κόβουμε σε κάπως χοντρά κομμάτια.
2.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για λίγο με το λάδι, ρίχνουμε τις ντομάτες και νερό (γύρω στα 2 ποτήρια) και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
3.Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τους κεφτέδες με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο αλάτι (προσοχή… θα ρίξουμε και μετά).
4.Στη συνέχεια, και αφού έχουν περάσει τα 15 λεπτά, τοποθετούμε τους κεφτέδες πάνω στο πρασοσέλινο, προσθέτουμε τη σάλτσα pummarο, 1 με 2 ποτήρια νερό και τέλος, αλάτι και πιπέρι.
5.Κουνάμε προσεκτικά την κατσαρόλα ώστε το αλάτι και το πιπέρι να πάνε παντού και βράζουμε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου, μέχρις ότου “πιεί” τα υγρά του.
6.Στο ενδιάμεσο των 50 λεπτών, φροντίζουμε να γυρίσουμε τους κεφτέδες και από την άλλη πλευρά (για να πάρουν “χρώμα”).