Αν είστε λάτρεις της σπανακόπιτας και θέλετε να φτιάξετε μια εύκολη και νηστίσιμη, βρήκαμε την ιδανική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν νόστιμες και θρεπτικές συνταγές για τη Σαρακοστή.
Με τις πίτες να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας, υπάρχουν πολλές συνταγές για νηστίσιμες βερσιόν που αξίζει να δοκιμάσετε.
Ο Πέτρος Μαούνατζης προτείνει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο -ή αλλιώς μπατζίνα με σπανάκι- που σίγουρα θα λατρέψετε.
Πρόκειται για μια υπέροχη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, Είναι πανεύκολη, δεν χρειάζεσαι μίξερ και πολλά υλικά για να τη φτιάξεις, ενώ την ετοιμάζεις χωρίς φασαρία και πολλές ώρες στην κουζίνα. Πρόκειται για το τέλειο σνακ που μπορείτε να παίρνετε μαζί τη δουλειά, σαν κολατσιό, αλλά και να το βάζετε στην τσάντα των παιδιών σας στο σχολείο. Υγιεινή και σούπερ θρεπτική, αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με λίγα υλικά
Υλικά:
- 150γρ Σπανάκι
- 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- 400γρ αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας σουσάμι
Για πασπάλισμα
- Ελαιόλαδο
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Αν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο, το αφήνετε να ξεπαγώσει, ενώ αν είναι φρέσκο, πρέπει να το ζεματίσετε λίγο για να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει χυλός.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και ελαιόλαδο.
- Την ψήνουμε για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: bovary.gr