κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
κρεμμύδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
σιμιγδάλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρό τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.