Μακαρονάδα στο πι και φι: Καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μια συνταγή για καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 λεπτά. Η πεντανόστιμη μακαρονάδα που φτιάχνεται στο πι και φι.Αν από την άλλη θέλετε κάτι σε ορεκτικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για γρήγορη τυρόπιτα. Ο γνωστός μάγειρας με τις αλχημείες του στο akispetretzikis.com κάθε φορά μας εκπλήσσει.Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά.Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο …

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι, Νο. 6
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 900 γρ. νερό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αυγά, μεσαία
  • πιπέρι
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά.

Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μπέικον και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζεστό νερό, και βράζουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια τσιμπίδα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και πιπέρι.

Μακαρονάδα στο πι και φι: Καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη