Εύκολη και γρήγορη αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Τα κολοκυθάκια είναι από τα λαχανικά που έχουν σταθερή αξία στο τραπέζι μας, ως αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κουζίνας και μπαίνουν σε αμέτρητες παραδοσιακές συνταγές. Είναι επίσης ένα πολύ διαιτητικό λαχανικό χωρίς πολλές θερμίδες.

Η παρακάτω λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα την κάνετε συνέχεια, γιατί είναι απλά πεντανόστιμη. Γίνεται στο τσακ μπαμ και ψήνεται γρήγορα, οπότε είναι η ιδανική λύση όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε και ψάχνετε νόστιμες λύσεις που αρέσουν σε όλους.

Υλικά

600 γρ κολοκύθι
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κσ σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ φέτα (χοντροκομμενη)
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αυγά
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
30 γρ σουσάμι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη, από την χοντρή πλευρά και έπειτα το πατάμε καλά με το χέρι να φύγουν τα υγρά του.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Ρίχνουμε λίγο λάδι στη επιφάνεια και το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, στους 180°c, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Tip

Αν θέλετε παραπάνω γεύση, προσθέστε 200 γραμμάρια τριμμένη φέτα στην γέμιση.

Πηγή: bovary.gr