Για «Oυκρανικό χιονιά», ο οποίος θα ρίξει κατακόρυφα την θερμοκρασία στη χώρα μας για πάνω από 90 ώρες, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε o ίδιος, «την επόμενη εβδομάδα, θα έρθουν τα πάνω κάτω».
Ο μετεωρολόγος αναλυτικά έγραψε:
Τα πάνω κάτω θα έρθουν στον καιρό την επόμενη εβδομάδα.
Μετά τα 30άρια και τη σκόνη του Σ/Κ, από τη Δευτέρα και κυρίως το τετραήμερο Τρίτη-Παρασκευή (18-21/3) πολικές αέριες μάζες μέσω της Ουκρανίας και της Πολωνίας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας.
Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (Τετάρτη η πιο κρύα ημέρα) ακόμα και 20 βαθμούς. Ενδεικτικά την Τετάρτη η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι 8 βαθμοί, στην Θεσσαλονίκη 7 , στην Πάτρα 10 και στο Ηράκλειο 12 βαθμοί Κελσίου.
Χιόνια στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (Τρίτη-Τετάρτη κυρίως) θυελλώδεις βοριάδες».