Ένα παραδοσιακά γιορτινό πιάτο που είναι απρόσμενα εύκολο να φτιάξεις είναι το χοιρινό με δαμάσκηνα και μέλι. Για να το παρασκευάσεις ξεκίνα σοτάροντας το κρέας για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα με λίγο κρεμμύδι και σκόρδο.
Στην συνέχεια, πρόσθεσε το κρασί της επιλογής σου και άφησε το για 5-7 λεπτά. Πρόσθεσε λίγο νερό ή ζωμό μαζί με τα δαμάσκηνα και τα μπαχαρικά σου και άφησε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα.
Για να τσεκάρεις εάν είναι έτοιμο το κρέας μπορείς περιστασιακά να το τρυπάς με ένα πιρούνι. Μόλις είναι έτοιμο θα δεις ότι είναι μαλακό και τρυφερό.