“Καρφώνουν” τον Διαμαντόπουλο: “Ήταν ρουσφέτι του Πετσάλνικου”

 Τον έντονο εκνευρισμό τους για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό, εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, που μάλιστα του έχουν ζητήσει ακόμα και να παραιτηθεί.

Εκτός από τις δηλώσεις του για την τρομοκρατία, στον βουλευτή του κόμματος καταλογίζουν -μεταξύ άλλων- και τις σχέσεις του με τον Φίλιππο Πετσάλνικο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνους”, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά λένε ότι ο κ. Διαμαντόπουλος υπήρξε ευνοούμενος του Φίλιππου Πετσάλνικου. Η οικογένεια Διαμαντόπουλου- όπως αναφέρουν- ανήκε στο ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ήταν εκείνος που φρόντισε να μετατεθεί από την Αθήνα στον ΟΤΕ Καστοριάς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο και για “πλάγια” υποστήριξή του από τον κ. Πετσάλνικο, ώστε τελικά να εκλεγεί.
Ο κ. Διαμαντόπουλος, κατά δική του δήλωση, δεν είχε ψηφίσει ποτέ σε προηγούμενες εκλογές και το έκανε για πρώτη φορά το Μάιο του 2012, όταν και μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση κάποιων τοπικών στελεχών, για να βρεθεί τελικά απρόσμενα στη βουλή με 930 σταυρούς.
Η επιστολή στον Τσίπρα άναψε φωτιές στη νομαρχιακή
Τον περασμένο Φεβρουάριο λίγο μετά τα γνωστά γεγονότα με τον… παπα-Σούρα στο Καρναβάλι της Καστοριάς, είχε προηγηθεί μια έντονη και αρκετά αποκαλυπτική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αφορμή την εκλογή της νέας Ν.Ε. Ανάμεσα στους λεγόμενους «προεδρικούς» που έχουν επικεφαλής τους Γιάννη Αλκιβιάδη – Περικλή Ζαγάρα και από την άλλη την ομάδα του Β. Διαμαντόπουλου.
Οι τελευταίοι ανέβασαν τους τόνους, κάνοντας λόγο για υβριστική και επαίσχυντη επιστολή που στάλθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Μια ομάδα συντρόφων έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη εναντίωση στον βουλευτή Διαμαντόπουλο και σε μια υποτιθέμενη ομάδα που τον στηρίζει. Εχω την τιμή να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτή» είπε ο Στέφανος Λιούζας, κάνοντας λόγος για «τρομακτικούς» χαρακτηρισμούς στην επιστολή. «Εχουμε αισθανθεί εσωκομματική πίεση από έναν ακατανόητο πολιτικά λόγο, που δεν επιδέχεται καν αντίλογο.
Θίγει την προσωπική και πολιτική μας αξιοπρέπεια» είπε. Από την ίδια πλευρά ακούστηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί για «γιαλαντζί συντρόφους» και «καναπεδάκηδες» που θέλουν να ελέγχουν το κόμμα. Η ομάδα Αλκιβιάδη-Ζαγάρα απάντησε σε υψηλούς τόνους και η τοπική συνέλευση απειλήθηκε να μετατραπεί σε ρινγκ. Τελικά η επικράτηση της ομάδας Αλκιβιάδη-Ζαγάρα ήταν πλήρης εκλέγοντας 10 από τα 15 μέλη της νέας Ν.Ε.

newsit.gr