Κι όμως, μετά το κόκκινο κρασί, ακούσαμε καλά λόγια και για ένα άλλο αλκοολούχο!
Έχουμε ακούσει για τα οφέλη του κόκκινου κρασιού, αλλά τι γίνεται με την τεκίλα; Συνήθως συνδεόμαστε με τη φθηνή και επεξεργασμένη τεκίλα, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ποιότητα. Ωστόσο, η υψηλής ποιότητας τεκίλα, φτιαγμένη από αγαύη, κρύβει αρκετά οφέλη για την υγεία, αν την καταναλώνεις με μέτρο.
Μια δόση τεκίλας (περίπου 30 ml) περιέχει μόνο 64 θερμίδες, πολύ λιγότερες από τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά. Επειδή είναι φτιαγμένη από αγαύη, δεν προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα, κάτι που την καθιστά ιδανική για άτομα με διαβήτη ή όσους ακολουθούν δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες.
Τα οφέλη των αγαβίνων
Οι αγαβίνες είναι οι υγιείς ζάχαρες της τεκίλας, που προέρχονται από την αγαύη. Αυτές οι ζάχαρες βοηθούν στην απώλεια βάρους, καθώς δεν προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα και περνούν από το σώμα χωρίς να αφομοιωθούν, βοηθώντας στη διατήρηση του βάρους. Μπορείς να απολαύσεις τεκίλα χωρίς τύψεις, πάντα με μέτρο.
Βοηθά στην πέψη
Στο Μεξικό, είναι σύνηθες να πίνουν μια δόση τεκίλας πριν και μετά το φαγητό, καθώς βοηθά στην καλύτερη πέψη και χαλαρώνει το στομάχι. Εάν όμως το παρακάνεις, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, οπότε η μέτρια κατανάλωση είναι το κλειδί.
Υγιή μικροχλωρίδα εντέρου
Η τεκίλα περιέχει φρουκτάνες, που είναι χρήσιμες για την ενίσχυση των καλών βακτηρίων στο έντερο, βοηθώντας στη βελτίωση της εντερικής υγείας. Μια μικρή δόση τεκίλας μπορεί να δράσει σαν φυσικό προβιοτικό.