«Όταν ένα προϊόν γίνεται ακριβό στον καταναλωτή συμβαίνουν και φαινόμενα παραοικονομίας και κερδοσκοπίας», λέει, μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, Γιώργος Κόκκινος.
Σε είδος πολυτελείας αναδεικνύεται το ελαιόλαδο, με τους παραγωγούς να εκτιμούν ότι ο τενεκές θα ξεπεράσει το κόστος των 170 ευρώ
Η αύξηση της τιμής του αποδίδεται αφενός στην κλιματική αλλαγή, αφετέρου στο κόστος παραγωγής που έχει αυξηθεί.
«Έχουμε λιγότερη από τη μισή παραγωγή σε σχέση με πέρυσι».
Ο ίδιος τόνισε πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί προκειμένου να αποφύγουν φαινόμενα αισχροκέρδειας αλλά και νόθευσης προϊόντος.