Ο Δήμος Καστοριάς βράβευσε τον Καστοριανό ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό

Τον Καστοριανό ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο που συμμετείχε με το σκάφος του ένα “Mini Transat”, στον διάπλου του Ατλαντικού, βράβευσε σήμερα το απόγευμα ο δήμος Καστοριάς σε ειδική τελετή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

 

Τιμητικές πλακέτες  στον Μάρκο Σπυρόπουλο απένειμαν επίσης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καστοριάς και το Ίδρυμα και το  “Μαρία Τσάκου”.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που μικροί μαθητές του ΚΔΑΠ Καστοριάς προσέφεραν στο Μάρκο Σπυρόπουλο τις ζωγραφιές τους που είχαν εμπνευστεί από τη συμμετοχή του στο υπερατλαντικό ταξίδι.

Στη συνέχεια οιστιοπλόος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο στάδιο της προετοιμασίας και τη συμμετοχή του σε προκριματικούς αγώνες που κράτησαν δύο ολόκληρα χρόνια. Δηλαδή από το 2017 έως το 2019. οπότε και πραγματοποιήθηκε το μεγάλο όνειρο του να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό ξεκινώντας από τις Δυτικές Ακτές της Γαλλίας μέχρι τη νήσο Μαρτινίκα στην Καραϊβική με ενδιάμεσο σταθμό στους Κανάριους Νήσους. Ακολουθώντας περίπου την ίδια πορεία που έκανε ο διάσημος θαλασσοπόρος Χριστόφορος Κολόμβος.

 

Το ταξίδι του Μάρκου κράτησε 17 μέρες και συμμετείχαν 82 σκάφη αλλά τερμάτισαν μόλις στα 17.

 

Ο Μάρκος Σπυρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, τον κέρδισε από μικρή ηλικία η κωπηλασία, υπήρξε πρωταθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας και δεν θα άλλαζε ποτέ “το συναίσθημα του τερματισμού”, που τον κατέκλυσε στα τέλη του 2019.