Αμετροεπείς και αρριβίστες! (Του Δημήτρη Ιατρίδη)

Όταν πριν από λίγο καιρό διέρρευσαν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα τα ονόματα των δύο εν δυνάμει υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, με τον συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη, ξεσηκώθηκε το σύμπαν εναντίον τους!

Πώς είναι δυνατόν, ο υποψήφιος περιφερειάρχης να ξεκινήσει την συγκρότηση του συνδυασμού του, από τα “αουτσάϊντερ” και να κρατάει σε αναμονή τους “δελφίνους”;
Αναρωτήθηκαν άπαντες…

Προχθές εμφανίστηκε στο τοπικό κανάλι ένας από αυτούς και με ύφος χιλίων καρδιναλλίων ανακοίνωσε ότι: δέχθηκε κι εκείνος τηλεφώνημα από τον Κασαπίδη αλλά “το σκέφτεται” (sic)

Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης μετανόησε οικτρά, που αγνόησε εξ αρχής αυτόν τον ογκόλιθο της αυτοδιοίκησης και έσπευσε να επανορθώσει!

Αν εκείνο το “σκέφτεται” δεν αποτελεί το προοίμιο μιας αδυσώπητης συναλλαγής που μόλις τώρα αρχίζει….
Όταν στην λιστα αναμονής του Γιώργου Κασαπίδη, υπάρχουν πάνω από εκατό ενδιαφερόμενοι για μόλις δώδεκα θέσεις. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να παρακαλάει γονυκλινής αυτόν τον ΕΝΑ!

Όμως η αμετροέπεια κάποιων, σε συνδυασμό με τον μυθριδατισμό ορισμένων μμε καταφέρνουν να περάσουν στον κόσμο μια πλασματική εικόνα του ενδιαφερομένου, που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα.

Διότι αν ο Γ. Κασαπίδης αποφασίσει να παρακάμψει τον συγκεκριμένο, είναι στατιστικά βέβαιο ότι αυτός θα χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο κι άλλες “πόρτες”! Αν δεν το έχει κάνει εκ των προτέρων…

Πάνω σ΄ αυτόν τον καμβά κινούνται λίγο – πολύ όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι που διεκδικούν πρώτα μια θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο και έπειτα την ψήφο των συμπολιτών τους, για να εδραιωθούν στην εξουσία τους.

Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται οι επικεφαλής των συνδυασμών – ή καμώνονται έτσι – είναι ότι με τον καινούργιο νόμο οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αναγνωρίζονται σαν αυτόνομες αιρετές μονάδες και στα Δημοτικά Συμβούλια μπορούν να ψηφίζουν κατά συνείδηση ή κατά το δοκούν, ανάλογα με το κατά πως τους συμφέρει!

Κι εδώ βρίσκεται το ελιξήριο της διαπλοκής και της συναλλαγής, όπως το ζήσαμε το τελευταίο διάστημα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Άλλωστε παντού υπάρχουν “καρέκλες” και έμμισθες θέσεις.
Ακρεί να βρθούν θεσιθήρες και καρεκλοκένταυροι, με ελαστική συνείδηση…